Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland kan det vara så svårt att verkligen se sig själv utifrån andras ögon.
Svårast av allt är att kunna lyssna på orden som visar verkligheten vi vägrar att se.



De sanna orden


Du tror att du äger hela jorden,
upphöjer dig själv högt upp i skyn.
Du vägrar att lyssna på de sanna orden,
som visar vem du är och drar ner dig i dyn.

Du klamrar dig fast, rädd för att falla,
din trygget är din man eller din kvinna.
Över alla som ser ditt sanna jag spyr du galla,
rädd för att sanningen ska få dig att brinna.

Du tror på att lögnen kan göra dig fri,
orden om vem du är klarar du inte att höra.
Vägrar att se det sjuka i din egen livsfilosofi,
dansa efter din pipa ska alla andra göra.

Ju mer du kämpar för att överleva här,
desto mer avslöjar du din sanna natur.
Du hatar alla som inte dig trohet svär,
alla som av kärlek vill riva din inre mur.

Du tror att du äger hela jorden,
upphöjer dig själv högt upp i skyn.
Du vägrar att lyssna på de sanna orden,
som visar vem du är och drar ner dig i dyn.




Fri vers av Freeman
Läst 483 gånger
Publicerad 2007-01-11 20:21



Bookmark and Share


    Elie
starkt, och underbart skrivet.
2007-01-12

  liten_snopp
Lika underbart gripande som alltid! Starkt budskap.
2007-01-12

    M
Det finns nog dom man skulle velat säga detta till. Under vem som lider mest. Det som är eller den som står brevid.
2007-01-12

    Lindizz
Glömde att skriva...betyget..bra skrivet !!
2007-01-11

    Lindizz
mycket starka ord i denna text...
2007-01-11

  nettizen
Oj, det var ord och inga visor det där. Men det kan nog vara så att en del behöver höra någon som vågar säga det för att vakna.
Starkt skrivet som alltid.
2007-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman