Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en patient som jag tog hand om en gång. En stackars flicka som blivit utsatt för våld hemma. Jag glömmer aldrig hennes blick.


Ögonen utan glädje



Om man lyfter undan de tunga stockarna
som vilar över ditt hängande huvud
Så skymtar där något bakom lockarna
ett par ögon utan glädje
Det gör mig ont att se, att du tagit sådan skada
Detta är något du aldrig kommer glömma
Varför kan inte världen bara vara ljus och alla vara glada?




Fri vers av Ylva Petterson
Läst 436 gånger
Publicerad 2007-01-12 16:23



Bookmark and Share


  Emilia Berg
Den här dikten kan jag aldrig få nog, ju mer jag läser denna dikt ju mer tycker jag om den..."Det gör ont"
2007-01-30

  Emilia Berg
Jag säger detsamma "Varför kan inte världen bara vara ljus och alla vara glada?"
2007-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Ylva Petterson
Ylva Petterson