Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kylan i natten och skriket



tårar
som rinner ner för mitt fönster ikväll
jag ser din ryggtavla långsamt försvinna
försvinna ut
bort i natten
med bestämda steg och
ansiktet bortvänt från min kärlek
försvinner du i natten

jag öppnar fönstret
en kylig vind sveper in
ropar:
\"älskling kom tillbaka\"
men mörkret har redan slukat dig
och jag sjunker ner
vid kökselementet
begraver huvudet i händerna
varför blev det såhär?

rusar upp
sätter på mig gummistövlarna
kappan
rusar ut i natten
stövlarna är svåra att springa i
jag skriker
\"var är du?\"
inget svar.
en bil rivstartar och kör långt, långt bort
jag står kvar
lyssnar
ända tills jag inte kan höra den mer

då skriker jag rakt ut i natten...




Fri vers av Ylva Petterson
Läst 432 gånger
Publicerad 2007-03-24 19:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ylva Petterson
Ylva Petterson