Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Surrealism

steg som färdas
bort med vinden
försvinner dyker upp
stuttsar mot ekot
eskort färdas bort
försvinner långsamt
ger avtryck i snön
i den våta betongen
permanent
smeks bort i sanden

där måsarna äger allt som ska ätas
med sina vassa näbbar hackar de sliter
av itu kroppar som
steker solen

kroppar samma kroppar
som promenerar
gatorna uppåt
i takt till
stillett klackarna
som gjuter hål
i natten
med små handväskor som dinglar
runt hårsmala
handleder
fulla med pengar

inte att njutas
utan beskådas
av ögon som stirrar
i skyltfönster
ur skyltfönster
stirrar tillsalu
ögon tillsalu
mjältar till salu
hjärtan tillsalu
tre ögon till priset
av två
nästan gratis
fast svarta hjärtan
insydda i skam

ett annat sätt att vara
utan anledning att förklara

bara dra kontokortet
mellan skivor av färskt kött

svarta ögon stirrar på gröna
dollarsköna
handväskor för de
som går mot rött

herrgåman brinner
han är röd hämta brandsprutan
herrgåman brinner
springer
grön spring
inte gå snyggt
följ linjerna
sträcken följ
linjen
strecket håll
stilen din
stil bytt
är inte alltid bytt
bara fasader som lyses upp
annorlunda i natten

smink och parfymer från små flaskor
med konstiga namn
ingraverad i glaset

inte gjorda för att smetas in
smekas in
och locka till

utan gjorda för att drickas
en
efter en
efter en
i ett tempo
som försöker överrösta
musiken

hör ljudet
av små flaskor som
krossas mot golvet
droppar av elixir
som rinner ner i en takt
som inte förödmjukar

hör stegen stegen
till gröna ängar
sköna sängar
gröna operationssängar
för kroppar med dollar på insidan
skärs
upp ersätts av
nya blods pengar

rullas upp
rullar ut
meter efter
meter
av tarmar
kablar

för att fylla den rullande
flytande upptryckta
reklamen i tidningar
radio och
tv hör ni mig
radio och
tv se på mig
reklamen på pelare
skärmar monitorer
som spyr ut

som trycks in i våra hjärnor
inte hårt inte smärtsamt
utan ljuvligt skönt
när allting är utbränt och förslöat
fördummat förnedrat försenat

sen fortsteg som
snabbt snabbare snabbast
försvinner bort med vinden
ner för trappor
ner för de elektroniska trapporna
bortåt fraktas bort tickande steg
som ekande
sugs in i tunnlar
försvinner som känslor
av gemenskap
närvarande
delaktighet i

det mjuka
uppstoppade
innanmätet i
dammsugarpåsen




Fri vers av archibald
Läst 405 gånger
Publicerad 2007-01-13 00:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

archibald
archibald