Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
poesi


10 000 poeter



grattis 10 000 poeter
nu är vi en armé

dom kan hugga av oss armarna
eller händerna
finger för finger

men dom kan aldrig ta ifrån oss
våra tankar
som tänker fritt och krokigt
inte rakt som dom vill

lars norén har skrivit att eftersom
dom inte kan ta bort bitar av
människor tar dom bort
hela människor

skriv skriv medan tid är
många är redan döda
men deras texter lever

vi blir farligare
för varje bokstav vi
producerar och för
varje poet som ökar
vår skara

en dag står vi framför
deras port
och kräver ordets makt




Fri vers av Eiler Lindh
Läst 758 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-01-15 17:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Välskrivet!
2009-08-15

  Cosmic Johanna
Mycket bra uttryckt...

våra fria tankar är som misiler:-)
2009-04-24

    Maria Malm
Väl skrivet.
2008-06-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Dikt av vikt,
helt rätt,
skrivas ska
det, på alla
sätt!
2007-11-11

  Carlita
denna var en riktig pärla som jag missat, glad jag fann den. patriotiskt stark!
2007-07-31

    *Zenobia*
Vem är det som styr i poeternas armé ? Även om det inte huggs av några händer, armar eller huvuden hugger man av orden och talet.

Max 5 dikter per dygn.

För att få \"bättre kvalité blablabla\".......

För att bli bättre och skriva \"kvalitetsmärkta\" texter krävs mycket träning i ordkonstens labyrinter. Och om ingen har en chans att läsa och bedöma mycket av det som skrives eller skulle kunna skrivas, hur kan det då skapas \"kvalitet\" ? Men här stympar man medvetet alla försök till sådant.

\"Knackar du på dörren mer än 5 gånger åker du ut! Kom igen imorgon !\"
2007-03-08

  Ezo
hehe, vad bra :)
2007-02-14

  lodjuret/seglare VIP
Om Lars Norén verkligen sagt det så har han fel, vissa fiender i Afrika hugger av sina fienders händer, öron eller andra kroppsdelar, frågan är väl när seden hittar hit? Och då menar jag på ännu levande människor, mördare som styckar sina offer räknas inte här...

fast själva texten är det förstås int fel på, i övrigt
2007-01-17

  ia VIP
måste bara säga att dina ord
får mitt inre jag att bli förstärkt
i det jag inte riktigt vet om jag kan men..
du gör så att varje stavelse
varje ord
blir meningsfull..
tack!!
2007-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Eiler Lindh
Eiler Lindh