Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är så taskig på att prata för mig...Det är väl därför jag skriver...



Ett litet skrik för Eugenia

Vi talade om Dante
och om att mörkret
kan fortsätta
fast man öppnat ögonen

 

Jag är
långt ifrån
fulländad

 

Det är
för att jag
ständigt
måste vara
människa

 

Dina brev
kom fram till mig
med en klockas exakthet,
alltid undertecknade
med ett stämplat kors

 

Varför
skrev du aldrig
ditt namn?

 

Vi talade
om iver

 

Du kallade mig
barn
och valp

 

Jag
förstod
dig

 

Detta är
ingen anklagelse

 

Detta är
inget försvarstal

 

Detta är
bara ord

 

Det vet jag
att du vet

 

Men ord
är det
enda tegel
vi har
för att bygga
våra kyrkor

 

Orden skall vara mjuka
och alltid bäddas in
i bleka, långsamma och verkliga
andetag

 

Vi talade om bilden
och du frågade
varför jag
alltid var
den andre

 

Men kanske
är det så
att jag nyss
lärt mig skriva
mitt namn

 

Kanske
är det så
att i bilden
finns bara jag

 

Kanske är det så
att den andre
är den förste

 

Kanske är det så
att just jag
är en av
de sällsynta
som har moln
i ryggraden

 

Kanske är det så?




Fri vers av AtomHeartMother
Läst 592 gånger
Publicerad 2007-01-15 21:29



Bookmark and Share


    *Zenobia*
"Och Gud skapade människan till sin avbild.."
Det var då Gud SÅG sig själv, ty han hade likt vampyrer ingen spegelbild. Efter det har ingen sett honom, fast människor försöker prata med honom. Vissa påstår de sett honom, kanske är det bara sin egen spegelbild de ser ?

Inte lätt vara människa...nej. Inte lätt vara överhuvudtaget. Tills man hittar hem i sig själv. Och människan som bor däri.

Du har hittat orden. Orden leder dig vidare till den och det du är.
Tycker mycket om dn här dikten.
2007-01-15
  > Nästa text
< Föregående

AtomHeartMother
AtomHeartMother