Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

några tankar om döden

Döden, Liemannen kommer till oss alla vare sig man e rik eller fattig smart eller dum. Men vart tar den oss? och är den för evigt? vad händer egentligen när vi dör? förutom det uppenbara att vi slutar leva här. men vi vet inget om döden och antagligen lär man aldrig få veta vad det är, döden kommer när den vill också man säger att \"döden ler åt oss alla det enda man kan göra är att le tillbaka\" Men en sak som jag tänkt på när det gäller att möta döden är om t.ex.

en religiös och en icke religiös dör i samma sjukdom vem möter döden bäst? den troende för att han tror han hamnar i himmelen? eller är kanske hans rädsla för helvetet så stor att han inte kan möta döden? den icke religiösa kanske ´är rädd för han vet ju inte vart han hamnar för han tror ju inte på något. så vem möter döden bäst?

om döden är evig vad spelar då vår tid i livet för roll? varför ska vi vara i liv och vara rädda för döden när vi istället kan vara hos döden(eller i döden beror på hur man vill säga) för om vi har ett liv i döden så låter det ganska soft att få leva för evigt där, eller att vara död för alltid.

Men som jag sa innan vad spelar vårt liv på jorden för roll när vi ändå ska till döden och vara där för evigt, och vart hamnar vi när vi dör? i Helvetet eller himmelen? och vad ska vi göra där? bada bastu i helvetet eller spela golf i himmelen? svårt val men inget av det vill jag göra för alltid. Och är det gud som avgör var vi ska hamna? om vi levt ett bra liv eller inte? vem är han att döma hur vi levt vilka kriterier behövs för att hamna i himmelen? och varför får vi inte veta kriterierna innan så vi kan förberada oss ingen gillar oförberedda prov.

Men om man inte är troende då? finns det en plats för oss som inte tror på gud eller djävulen eller nån religion överhuvuvtaget? vart får vi gå?




Fri vers av Manic_Gambler
Läst 417 gånger
Publicerad 2007-01-23 22:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Manic_Gambler
Manic_Gambler