Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag bara lyssnat

Minns du orden, framviskade
som en besvärjelse eller vision

-Le älskade, snart blir det natt

Jag minns leendet du gav mig
Som om ingen fara fanns,
som om inget ont kunde hända.

Om jag bara lyssnat på det du inte sa
På den talande tystnaden mellan dina ord

Hade du stått här då
Lycklig, med ditt sneda leende
och med ditt ansikte, ditt vackra
oförstörda ansikte vänt mot mig

Återigen ekar orden för mig
-Le älskade, snart blir det natt
Om jag bara lyssnat på det du inte sa
På det du aldrig berättade




Fri vers av Roger VIP
Läst 416 gånger
Publicerad 2005-01-19 22:44



Bookmark and Share


    Barbro. Norberg-Rönnlund
att få ett knytnävsslag,
jag menar att den kan väcka
vem som helst i känslan av;
OM. Metaforerna är dessutom
väl avvägda, starka men ändå
ödmjuka !
2005-01-20

  Anette Blomberg
inte om fanns, närdes heller inte våra drömmar. Då hade jag inte fått ta del av denna innerliga längtan som du skildrar så ömt trots sårbaheten..
2005-01-20

  Cattis Rönn
kan det vara svårt att läsa av en annan person...och veta vad den vill...Fin och stämningsfull dikt...även om lite sorgsen..Bra skrivet
2005-01-19

    Malin Johansson
lidelsefull dikt men väldigt fin...
2005-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP