Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom hjärtats persienner

Bakom hjärtats persienner
ligger luften tung

med en stank
av cigarettfimp

Bortom de röda gardinerna
är väggarna brunfärgade av oset

Ur slitna högtalare
slår basen hårt mot väggarna

Likt en ständig implosion
pulserar smärtmuskeln

Som lava bränner blodet
genom dess kammare

En förortstvåa
försöker bryta sig ur betongen

De byggda fängelserna
för de utstötta

Förskönade med grönområden

Genom silkestunt golv
ekar ljudet av hennes huvud
mot ytterdörren





Fri vers av Jenny*
Läst 783 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-01-20 17:41



Bookmark and Share


  Markattan
Stark text som du fångat väldigt bra. Titeln är super!!! Gillar skarpt!
2005-01-21

  Sara Boström
min uppmärksamhet ända till slutet! Stark text med passande bildspråk.
2005-01-20

    Malin Johansson
jag var fast igenom hela dikten...
2005-01-20

  Cattis Rönn
och berörd blir man av den....Bra skrivet!
2005-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Jenny*
Jenny*