Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Sally Mann


Kallblodigt


ser en mening
i ett vissnat blad
hur grönt blir gult
och gult blir brunt

det kvittar jorden lika
om någon eller något
lever eller dör

det blod som spills
dricker
jorden
upp




Övriga genrer av Fredrik P. VIP
Läst 729 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-01-20 08:48



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Att se det stora i det lilla och det lilla i det stora i naturens eviga kretsgång.

Eva
2009-03-20

  Jer
Kände inte till Sally Mann, men sett intervjun i en SvD.se videoreportaget om hennes fotografiska stil. Vet lite mer nu, men förstår inte koppling till texten tyvärr.

Diktens rå skildring av naturensgång,
ger mervärde på hennes mening...
moderjorden alltså.
2007-07-21

  SvartaRegndroppar
saknade ett lite ord men annars var det en fantastisk dikt..
2007-03-09

  marie-anne
vackert kram från marie-anne mamma till marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad
2007-02-25

  minette
mmm,,,det är så fint att jorden tar hand om det mesta :)

hör av dig
2007-02-14

    Lena Nilsson
Vem var Sally Man?
2007-01-26

  Axelandra
Kort, snyggt, kallblodigt

Bravo!
2007-01-20

  Cris
ja jorden dricker upp blodet och struntar i vem som faller..
ush vad kallblodigt..
men en väldigt bra dikt!!
2007-01-20

  figurett
Så sant, så sant, för gängliga är vi, i evighet!
2007-01-20

  minette
så sant,,,men undra vad jorden tycker om hur människan förstör :(
2007-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP