Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndag den 21 januari 2007




Nu har jag bestämt mig

 

 

Ja, nu har jag bestämt mig

att 2007 ska bli det år

då mina drömmar förverkligas

och jag ska nå mina mål

 

Jag började med att skriva upp

vilka mål jag ville nå

välbefinnande, relationer, fritid

boende, arbete och ekonomi

 

Jag tog sedan en funderare

varför ville jag nå dessa mål?

En del mål blev då strukna

och andra lades till

 

Jag gjorde sedan en tidsplan

och ritade in alla mina mål

När i tiden är det realistiskt?

När har jag hunnit fram?

 

Jag gjorde sedan en inventering

Vad behöver jag för att nå målen?

För att nå dem i rätt tid?

Skulle något behövas före något annat?

 

Jag har nu mål, syfte och tidsplan

och även en behovslista

Nu återstår bara en handlingsplan

med milstolpar och delmål

 

Ja, detta kan låta ambitiöst

Kanske som ett helt projekt?

Här kommer nu min handlingsplan

för mitt projekt Leva Mitt Bästa Liv

 

Jag ska minst en gång i veckan

ta ett riktigt långt avkopplande bad

Jag ska minst två gånger i veckan

ta extra långa långpromenader

 

Jag ska minst fem minuter varje dag

bara slappa och vila i soffan framför TVn

Jag ska då och då unna mig

en riktigt god Single Malt Whisky

 

Jag ska minst en gång var dag

få en okänd person att le

Jag ska minst en gång var dag

hjälpa någon med något

 

Jag ska varje dag i alla mina dagar

tala om att jag älskar dem som står mig nära

Jag ska varje dag i alla mina dagar

tänka minst en snäll tanke om mig själv

 

Svårare än så ska det inte vara

att följa min egen handlingsplan

för att leva mitt bästa liv

och nå mina drömmar och mål!




Övriga genrer av Annette Andersson
Läst 369 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-21 23:18



Bookmark and Share


  Ronny Berk
klarar Du galant... om Du ...varje dag...tänker flera snälla, goda..och uppmuntrande tankar ...om Dig själv....
2007-01-22

  curra
Åh vad underbar! Tycker om denna :)

och jag tror du kommer göra mycket bra ifrån dig med din plan.
2007-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Annette Andersson
Annette Andersson