Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tick, tack, tick, tack


Tidsuppfattning


Tider rinner som sanden
i timglaset som spolas
bort av havets eviga vågor
Sekunder blir snabbt år
förfallet blir värre och värre
Det materiella vittrar
Sinnet liknar luddigt mögel
Mina händer försöker
försöker stoppa
försöker bromsa
försöker fånga
En snöflinga eller fjärilsvinge
sköra och förgängliga
Spegeln speglar
livets återvändsgränd
Ett enda sandkorn
i en vattendroppe




Fri vers (Fri form) av Annette Andersson
Läst 398 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-19 13:26



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Vacker beskrivning av sorglig men oundvikligt utveckling. Fina "förgängelsebilder" som timglasets sand,vågorna som sköljer bort sanden, fjärilen, snöflingan, vattendroppen. Många kan man också finna inom bildkonsten i så kallade "vanitasmotiv", förgängelsemotiv, som var vanliga under 1600-talet. (Tycker texten hade vunnit på att delas upp i strofer, smärre stycken, men en smaksak. ) Tack för läsning!
2020-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Annette Andersson
Annette Andersson