Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

känslomässig tinnitus


från
gitarren
andas
dina händer
trasiga ackord
och jag kan
inte sluta
nynna med
trots att vi har
glidit ur varandras
tonarter
för länge sen
jag kan faktiskt inte
bita sönder läppen
hur många gånger
somhelst när
du tvingar
moll att gå i dur

jag
drar tio djupa
andetag utan
att få luft
ska vi byta
hjärtan
mitt slår nog
ändå bättre
hos dig

du
ger upp
spränger
lungorna när
du håller andan
alldeles för hårt
och länge
sedan vi orkade
fylla tystnaden
med klang
jag kunde aldrig sova
alldeles för uppslukad
av dina
sömnskratt
som nattens vackraste
vindspel

alla dagar
vi sov bort
klarvakna
livet på högsta volym
utan hänsyn till
alla ljudvallar som
vi sprängde
som sanningar
i en värld
byggd av konsekvens
och ingen sa
att tystnad

kunde

låta

såhär
































Fri vers av osams
Läst 1032 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2007-03-21 23:41



Bookmark and Share


    Noyle
Tyckte att den här dikten passade bra på förstasidan. :)
2007-10-08

  Inner_Sanctum
\"alla dagar
vi sov bort
klarvakna\"

Underbar dikt om livet och att vara tillsammans, men ändå så långt bort
2007-10-02

  Jolly Roger
Fan vad bra denna var verkligen , APPLÅDER ! ^*
2007-08-16

    Noyle
Ännu en text att applådera och bokmärka. har du aldrig blivit \"stjärnmärkt\" någon gång?
2007-07-08

    bottle of pop
du är bara för bra.
2007-05-23

  Sanchez VIP
intressant dikt med mol och dur och känslomässig tinnistus - du binder en stark känsla i tystnadens oväsen
2007-03-22

    Ling
Mycket starkt, sorgligt och ändå hoppfullt på något sätt. Bra skrivet! Gillar din lek med orden.
2007-03-22
  > Nästa text
< Föregående

osams
osams