Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hälsan - minne från Sicilien


En vacker värld med goda mänskor,
ljuvligt medelhav med frisk natur,
en sol som bara strålar av varm generositet
och sprider liv och lycka åt ett paradisiskt land,
god mat att njuta av i måttlighet
med vin som lämplig glädjedryck
att smycka minnesvärda vänskapsstunden,
och en hälsa, som blott medför detta underbara
att man slipper tänka på sin kropp och bry sig om den –
är det för mycket begärt? Kan man begära mera?
Jag kan ej begära mera och begär ej mer
och vågar ej begära ens så mycket;
ty hur väl jag vet hur få det är förunnat
att ens komma så långt att begära något
av det endast mänskligt och naturligt, självklart goda.




Fri vers av Aurelio
Läst 245 gånger
Publicerad 2007-01-23 12:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio