Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

manne i svart, är det enda jag fortfarande är rädd för.

varför går jag ner i gruvan?
jag har inte sett solen på 4år
varför fortsätter jag att gå hit
innan solens strålar når mitt tak
och komma upp bara för att märka att den försvann igen
för cirka 2 timmar sen

att äta min mat
av brunt vatten
och om jag har tur lite bröd
1 gång om dagen
och någon förstå efter 4år
tror jag, jag är mätt
jag slutade vara hungrig
det är ändå ingen som bryr sig

även om jag svälter
tillsammans med min familj

och även om jag fryser
utan skor
eller en tröja som tål regnet

så är jag fortfarnade rädd
för att en dag vakna
utan att vakna
jag, som vilken annan 8åring
är rädd

tänk om liemannen väntar bakom nästa dörr!




Fri vers av Cecilia Johansson
Läst 466 gånger
Publicerad 2007-01-23 21:42



Bookmark and Share


  AndersN
Detta kunde vara en intressant bild, men den känns lite hackig , språket är heller inte något som stämmer med bilden, lite för ungt, men det kan vara min ålder som spelar in.
Om du försöker fixa till skrivfelen och kanske hitta en några kompletterande ord så kan detta bli en mycket sorglig men vacker text.
2007-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Cecilia Johansson
Cecilia Johansson