Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pojken och mobilen

Den natten sov pojken inte mer än någon timme. Tidigare den kvällen hade hans mobil börjat vibrera för att meddela det SMS som tagits emot. Vid den tidpunkten hade han fortfarande suttit vid sin dator. Datorn var bara hans andra stora nöje, men eftersom klockan då varit nästan 11 på kvällen hade han blivit tvungen att lägga ifrån sig skateboarden för natten. Så efter att ha spelat klart den leven av spelet han för stunden spelade (han hade kommit väldigt långt och undrade om han inte skulle lyckas spela ut spelet den natten trots det faktum att det var vanlig skoldag imorgon) och tagit på sig en stor T-shirt istället för de traditionella skate kläderna han haft på sig hela dagen, tog han upp sin mobil. På skärmen kunde han läsa texten \"1 nytt meddelande\" när han tryckt på \"visa\" knappen stog namnet på en flicka överst i raden. Han öppnade fundersamt SMS:et och kunde där läsa något som i princip förlamade honom. En stund satt han bara på sängkanten, den som var klädd i ett svart lakan (det gröna täcket låg för tillfället slängt på golvet.) Långsamt ställde han sig till slut upp för att stänga av den musik som fortfarande tyst strömmade ut ur datorn högtalare \"… n\'t care \'bout history, rock, rock, rock \'N\' roll hi…\" Han ströp flödet. En lång stund satt han bara där och tänkte på meddelandet. Han funderade på om han skulle svara, men kom fram till att han inte skulle kunna förmedla de känslor som stred inom honom. Detta resulterade i att han lade sig på sin säng för att sova. Han övertalade sig själv om att han skulle fixa det där imorgon. Länge låg han där och försökte undvika tankarna på henne. Pojken spelade aldrig ut spelet den natten.
När han tillslut somnade hade klockan blivit 04;23. Han somnade med mobilen tätt tryckt mot sitt bröst.
Någonstans vaknade en flicka för att dra slutsatsen att hon bara drömt om den envist vibrerande telefonen. Hon bävade inför morgondagen.
Över allt detta grät himlen, ty de hade inte makt över ödet.




Prosa (Novell) av Cecilia Johansson
Läst 479 gånger
Publicerad 2007-08-08 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cecilia Johansson
Cecilia Johansson