Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hade jag vetat mitt värde bättre

Om mamma sett gruset i mina ögon

efter lekplatsen eller pappa märkt

hur min moped lät illa efter utflykten

med polarna

Hade jag vetat mitt värde bättre?

 

Om min lågstadiefröken var en

kvinna av idag och inte en

orättvis nucka med favoriter

Hade jag vetat mitt värde bättre då?

 

Ibland kommer dessa tankar upp

 

om osäkerheten

 

Den jag inte vill föra över till

mina egna barn

De ska veta sitt värde bättre

De ska få veta att det de säger

spelar roll och att deras tankar

är värda att ta plats

 

För jag är ett barn av vår tid

med fötterna i nuet

och sinnet i rättvisa

just av prövningarna

jag utsattes för




Övriga genrer av swimsus@gmail.com
Läst 450 gånger
Publicerad 2007-01-24 09:40



Bookmark and Share


  Elin S
Bästa Caroline. Drottningen av vardagsvisdom. Jag är helt övertygad att dina tjejer kommer veta sitt värde bättre. Du skriver så jäkla bra gumman min!
2007-01-26

  K*
jag fick lite magpina av första stycket
- - - ahhhjoj
så träffande (för min egen del) och bra skrivet.

"med fötterna i nuet

och sinnet i rättvisa

just av prövningarna

jag utsattes för"

superDU!! tigermamma!
2007-01-26

  Markattan
Jag läser och nickar instämmande - trots att jag inte är mamma ännu, men precis som skribenten under tänker jag själv i de här banorna ibland på vad jag vill föra vidare och vad jag inte vill föra vidare när den tiden kommer. Och stycket om osäkerheten är så träffande, för vem svävar inte där ibland hur självsäker man än känner sig vissa dagar. Du har skrivit en mycket viktig text och det här måste nog bli favoritraderna:

"Den jag inte vill föra över till
mina egna barn
De ska veta sitt värde bättre
De ska få veta att det de säger
spelar roll och att deras tankar
är värda att ta plats"

Du är klok, du ;o)


(Jag sätter aldrig betyg längre, men jag gör ett undantag i dag ;o))
2007-01-24

    Emma_med_t
Jaa vad bra skrivet Caroline! Nu har ju inte jag några egna barn (ännu) men dessa tankarna maler ofta ändå. Om hur jag, när jag får egna barn, skall göra allt för att de inte skall behöva kämpa och traggla och kämpa igen med sin självkänsla, som deras mamma gjort.. för att det finns så mycket orättvisor där ute. Utan älska dem och låta dom, framför allt annat, tänka fritt...Grymt bra skrivet!!/Em
2007-01-24
  > Nästa text
< Föregående

swimsus@gmail.com
swimsus@gmail.com