Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Dolly Parton


Var snäll mot en främling

Stormig kall natt det knackar

på vårt fönster ´

Jag undrar vem det kan

vara så här sent

Utanför står en liten flicka

 tovigt hår sliten klänning

och lite kobent

Hon undrar får jag komma in

och innan jag hinner svara

sitter hon på sängen och

generat försöker förklara

Jag lyssnar på hennes klagan

och förtvivlade gråt

om vuxna människor som inte

vet innebörden av förlåt

Så blir timmen sen och hon vill sova

och att hon får stanna några dagar

det måste jag lova

Stryker hennes trötta små ögon

tills hon somnat så sött

 och jag tänker det här är en

liten ängel jag mött

Nästa dag är den lilla flickan

borta och jag tror att jag allting drömt

Av en händelse när jag senare vädrar

hittar jag glitter och små gyllene fjädrar

Så nu sänder jag ett tack

och en varm kram

till en underbar liten ängladam




Fri vers av swimsus@gmail.com
Läst 371 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-06-15 18:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint
2012-06-16
  > Nästa text
< Föregående

swimsus@gmail.com
swimsus@gmail.com