Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Götgatan

Vad har du på gång
med dina trasiga ben smutsiga trottoarer
vita tshirts svarta ihåliga människor
som måste passa in

Det finns förväntningar på låncyklar
och cigaretter som hänger i förvridna
mungipor och utanför snaps trängs folk
med sina brända dagsverk men

Vad har du mer att ge
Vad har du mer

För mig är detta en
sorglig karneval utan slut
där allting är utbytbart och ingen
musik finns inga ljud
inga röster hörs och där inget
är verkligt och jag går
utan några som helst mål i
livet ikväll och är det någon som
försöker störa min värld går jag förbi

Övergångstället där jag kysste något
första gången står kvar
med sitt tickande rödljus
och även om jag tänkt för mycket sen dess
har jag inte rört mig en tum med mitt högst
tvivelaktiga och påklistrade leverne

Var har du gömt allting
Var finns allting nu

Jag är ett rådjur i storstan
vilse utan mål med en tom
blick som letar ingenting
precis just där
du plockade upp mig
en gång
med dina förhoppningar
och en tro på att jag
kanske var rätt för dig
Den du letat efter
Antar jag letade också efter något
men aldrig en du och jag
raderade allting

Götgatan med sina toner
och förbannade rödljus jagar
med sitt tysta regn och dova rop
om saker jag sprungit förbi och levt i

Stockholm för mig
är en plötslig outhärdlig lidelse
där vilsna kullerstenar sjunger ut
sina falska löften och ärrade promenader
leder inåt alltid inåt fast alla skor
utnötta alla ord förbrukade mil åter mil
fram tillbaka rödljus eller ej och i ansikten på gatan
letar jag hopplöst efter allting jag redan haft men inte
egentligen velat ha och aldrig kunnat släppa in

Vad finns det mer
Var finns du

Götgatan är en otrohet
en passion en pulserande förbannad
älskare som ständigt slipar nya offer
och jag borde byta stadsdel




Fri vers (Fri form) av swimsus@gmail.com
Läst 474 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-08-07 23:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker och grovkornigt urban poesi. Den där jävla Götgatan alltså...
2011-08-14

  RosieLoveHeart
jag gråter av många anledningar, för att det är så vackert och för att jag är en av götgatans offer om än för väldigt längesedan , sen kan jag känna din smärta , saknad och längtan , att man kan känna sig så ensam och vilsen i något så stort men tätt, min snubbe dumpade mig för nån dag sen , vet att det går över men nu nu fan är det tungt , känner precis så som du skriver i en helt sjukt bra dikt , applåder å tack för att man får läsa
2011-08-07
  > Nästa text
< Föregående

swimsus@gmail.com
swimsus@gmail.com