Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De känslokallas liv

Han gick ensam
ensam genom natten
och lämnade ett spår
efter sig
ett spår av rök

han kände ensamheten
han kände i sig själv

tog tag
i ett snötäckt staket
lutade sig framåt
stoppade motvilligt ner
fingrarna i halsen
kroppen sa ifrån
och han försökte igen
han stoppade ner fingrarna
så långt att det kändes som
att hela magen kom upp

han mådde bättre
alkoholen som han tidigare hade
hällt i sig
för att glömma
sina problem
för en liten liten stund
hade lämnat hans kropp
tillsammans med
den konstiga känslan
hans självförtroende
och hans självrespekt

Samhället vi lever i är inget värdigt samhälle.
Det finns så många krav och ideal att leva upp till.
Man tänker bara på hur andra människor ser en istället för att tänka på hur man ser sig själv. Man funderar hela tiden på vad man ska göra, hur man ska vara och hur man ska se ut för att man ska vara omtyckt och respekterad. Varför kan man inte få leva i ett samhälle där det är accepterat att vara sig själv, göra vad man vill och se ut hur man vill och bli respekterad för den man är. Alla krav och ideal man ska leva upp till tär på en, sakta men säkert kommer man att följa alla direktiv, oavsett vad man själ vill




Fri vers av refuge
Läst 407 gånger
Publicerad 2007-01-28 02:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

refuge