Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VAKA


Det är så tomt och tyst överallt.
Ingen rör sig, ingen säger nåt,
skuggorna är långa och svarta.
Jag fryser lite, huttrar i stillheten.

Tevens stereotypa hysteri
är det enda som varsnar om att
nånstans kanske ändå någon ÄR.
Nattens anledning snusar lugnt, allt väl där.

Jag sluter armarna tätt kring mitt bröst,
kramar mig själv lugnande,
värmande i nattens ensamma arbete.
Vakar och väntar på gryningen.
Nattpasset är snart till ända.

God morgon viskar jag
till apelsinskärvan på himlen
och önskar att ensamheten
bara hörde till denna natt.




Fri vers av BitterSweet
Läst 395 gånger
Publicerad 2007-01-29 14:02



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Ensam, som det kan kännas,

\"nattens anledning snusar lugnt där\" - jag ser bilden!
2007-02-09

    Erika H
vilken underbar text
du har fångat känslan av det ensamma så vackert
god morgon du gule...
jag tycker detta är en helt fantastisk text
bland det bästa du skrivit
så gripande, fångande
vet inte vad jag ska säga...
en fullträff helt klart
vackert!
erika
2007-01-31

  Björn Donobauer
Bland det bästa du skrivit tycker jag.. skickar en varm kram för alla ensamma nätter... Vad skrev du til White Eagle om min reaktion?
2007-01-29

  Ronny Berk
ser jag två känslor...ensamhet och ansvar under nattligt arbete ..och...
2007-01-29
  > Nästa text
< Föregående

BitterSweet
BitterSweet