Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag var på sjukhuset idag.
Undersökte en knöl i mitt ena bröst
Läkaren skrev remiss till röntgen



Jag sätter inga spår

Ända sedan barnhemmet
har mina fötter vandrat
över stenklädda golv


där fossiler från sedan länge
bortglömda hav satt sina spår


genom en oändlig mängd
skolkorridorer sjukhus
offentliga byggnader


alla med likadana stengolv


Fossila rester


Lämningar


Jag lämnar trappan
utan att ge avtryck
utan att sätta spår




Fri vers av Roger VIP
Läst 569 gånger
Publicerad 2007-02-01 12:54



Bookmark and Share


    Skymningens Miia
Påminner mig om rädslan om att lämna denna värld utan att lämna något efter sig, något spår. Att bli bortglömd ... Hur kan någon veta vem man är när man väl har lämnat denna värld, om man inte har lämnat något spår efter sig...
Rädslan att bli bortglömd..

Jättebra, faktiskt en av de bästa jag har läst! tror jag..
2007-02-26

  Howlit
Utan att lämna spår...

Får en lite vemodig klump i magen.

Din lilla text uttrycker många känslor som fastnar i mej. Tack för det =)

/M
2007-02-08

  Patrik M/nsson
du har fångat dom där jävla husen som alla hatar att gå omkring i fast dom är tvungna bara för att ta sig vidare med stapplande steg till nästa gåta i var och ens personliga äventyr!!!!
bra jobbat roger och tack för minna nya strängar dom sitter som smör mot fingertopparna!! vi hörs som vi sa!!
2007-02-07

    Erika H
fötter över anonyma lämningar
vi vet vad det är men inte vem som lämnar dem
fint skrivet, en vacker känsla byggs upp
men du är varken anonym eller någon som inte lämnar spår
med din personlighet och dina texter din musik
du har redan satt din stjärna klart lysande
tänker på dig Roger
erika
2007-02-01

  epelkawka
du sätter spår i oss
när du lämnar dina vackra ord

tack, roger :)
2007-02-01

  Agnes
Visst är det en besynnerlig känsla man bär på när man ... flyter bort.. efter ett sådant besked.. ovissheten ter sig som en hallucination. Jag tycker du formger den känslan alldeles perfekt med din text och en sak är säker: du har satt spår hos oss här!
2007-02-01

    Regina E
En mycket vacker och stark dikt som genom sitt innehåll är väldigt vemodig. Fint sammanvävd med fossiler och spår i trappan och vackert vokabulär.
2007-02-01

  wayward - taiga
Så obemärkt kan människan tyckas
vandra genom livets allé,
men nu har du ju gjort avtryck,
ett lågmält och finstämt sådant,
genom din dikt som konscist också
säger en hel del om levandet..

-Fint!
2007-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP