Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sov tryggt inatt

 
Sov tryggt inatt min älskade vän,
du lät så glad nyss men jag vet att du gråter.
Varje natt somnar du med en tår,
önskar så att gryningen aldrig kom åter.

Du berättade om smärtan du känner,
du lät mig se barnet som inom dig bor.
Lögner och svek höll på att förgöra dig,
fick dig att önska att du aldrig blivit stor.

Smärtan åt upp dig inifrån och ut,
fick dig att känna dig som en levande död.
Utan livslust och glädje över att finnas till,
sorgen släckte nästan all din forna glöd.

Jag vet inte om du bryr dig om min dikt,
men du ska veta att den är från mitt hjärta.
Jag tycker så mycket om dig för den du är,
vill visa att det finns en väg bort från all smärta.

Sov tryggt inatt min älskade vän,
jag lovar att jag alltid ska vaka över dig.
Du ska aldrig känna dig ensam igen,
en vän som aldrig sviker har du i mig.




Fri vers av Freeman
Läst 2484 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-02-03 11:48



Bookmark and Share


    Pivvi
Uuuunderbart, åh kom precis på att någon natt ska jag ha Freeman-dikter-maraton och läsa alla dina dikter. Mmm, det ska jag
2008-02-21

  Maria Zena Viklund
vackert!
2008-01-28

  harriet
Så underbart fin! Känner igen mig så oerhört väl, så den här texten fångade mig direkt! Därför bokmärks den (som många andra av dina texter) och applåderas varmt! Blev helt förälskad i denna... :-)
2008-01-26

  Havsjungfrun
Så fint ..=)
2007-05-14

    stellaa
så vacker, det är bara du som kan skriva en så fin dikt och rimma till det! det är en konst ska du veta, den konsten finns i många av dina dikter, och fasiken vad bra du är! kram
2007-02-07

  VITRIOL
Mycket vackert.Det fuktas i ögonen. Framanar änglanärvaro.
2007-02-05

  Stefanie Nerman
så vacker och stark.
men samtidigt så försiktig,
gillar den väldigt mycket
2007-02-04

  liten_snopp
Så nära och vacker skrivet.. Berör riktigt starkt!
2007-02-04

  Merrlina
Åhhhh va jag önska att jag vore just den vännen
*lyllos vännen*
Otroligt bedårande vacker
ska skriva ut den åh rama in *ler*
2007-02-03

    Elie
om inte denna vän sover tryggt efter att ha läst en så underbart vacker och känslosam dikt vore det konstigt.
jag sover i alla fall tryggt med en tår rullandes ner för min kind.
2007-02-03

  nettizen
Som vanligt glänser du med dina finurliga och känslosamma rim.... vackert ,min vän. Mycket vackert.
2007-02-03

  DanSan
*****************************

Vilken underbar finstämmd dikt . . .

den är bara så smekande skön!!!

Det här blir ett bokmärke . . .

Allt gott till dig, Dan

*****************************
2007-02-03

    Lindizz
åh vad fint skrivet. jag blir tårögd...
2007-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman