Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem är klippan i Ditt liv? Vad har du byggt Din grund på?


Frälsaren.

När du gränsen nått, blir du vill.
Jag beder dig så, stanna ett tag.
Vid klippans brant, bliv still,
låt mig få bära dig ett slag.

Vila här din sårade själ
låt den ej rinna bort uti sand.
Döm med ditt hjärta mitt skäl
att ge dig en hjälpande hand.

Din smärta i mig du kan gömma.
Som klippan, din frid du skall få.
Din sorg i min famn du då glömma
och ditt hjärta bliver helt likaså.




Fri vers av Thomas Jensen
Läst 455 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-02-03 23:00



Bookmark and Share


  Maria T
Vacker dikt.
Har du tonsatt den?
"Din smärta i mig du kan gömma"
2010-07-23

  Bibbi VIP
Suverän.
Bokmärke.
2010-01-08

  Lillasyster F
En sådan vacker dikt!
Jag bokmärker omgående denna i mitt tycke högklassiga läsning och tar den med mig in i natten.

Självklar applåd!
2007-07-09

  Marita Persson
Mycket snyggt! Väl avpassade radlängder och betoningar ger en harmonisk rytm som låter innehållet komma till sin rätt utan att man behöver snubbla eller staka sig på vägen. Måste få använda detta slitan gamla uttryck och skriva att du helt enkelt komponerat en mycket \"vacker\" dikt! Mina ord vilar på stadig grund, hoppas jag ;-)
2007-07-03

  Mats VIP
Fint formulerat vårt behov av att bli omhändertagna av något större ibland när ödmjukheten tillåts finnas i oss, tack för den!
2007-06-23

  Alvglans
Du har använt så få ord,
men exakt de
rätta orden
och därför behövs så få!
Bra gjort!!

Väldigt fin och sann.

Kram Christin
2007-02-26

    sunnanvind
Bra!
En så viktig fråga, så bra formulerat!
2007-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Jensen
Thomas Jensen