Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En öken av snö.

I den isblå månens sken,
lyser marken likt en öken av snö.
Nattens andhämtning är tung,
men flickans steg är lätta.

Hon ska bara ut och gå, en powerwalk,
måste gå minst en timme,
klockan är ju bara halv tre.

Det knarrar under Bally-skorna,
Minus elva och det är många stjärnor på himlen,
bra att det är kallt,
då bränner man mer fett.

Hon känner sig nöjd,
inte ätit på hela dagen,
och nu bränner hon en massa kalorier.
Hennes månskugga syns knappt.

Kylan börjar bli påträngande,
ett trasigt moln skymmer månen,
det blir mörkare, och mörkare.

Flickan hittas i en öken av snö,
läppar blå som glaciärer,
ögon kalla som metall,
och med väldigt smala ben.




Fri vers av SvartaRegndroppar
Läst 760 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-02-04 01:07



Bookmark and Share


    Mymlan.
otroligt sorgligt. du blandar skönhet med smärta på ett vackert och skickligt sätt. bokmärkes!
2008-10-03

  aol
suveränt bra skrivet
2008-03-31

  "Silver" VIP
Även denna text är mycket bra skriven. Jag tycker inte att ingressen behövs; den talar så tydligt ändå!
2007-11-01

    anakin
både hemsk och vacker.
Bra bildspråk. Berörande.
Välskrivet.
2007-05-12

    sunnanvind
Mycket mycket bra skrivet!
2007-05-10

  Marreb
Riktigt bra skrivet om hetsande och \"dold\" sjukdom. Dikten stegrar sig och blir mer och mer \"kylig\" och avslöjande, precis som sjukdomen du beskriver. Slutet var extra snyggt.
2007-03-25

  Fredrik P. VIP
Mycket väl diktat om en svår sjukdom.
Klara bilder och ett smärtsamt avslut.
2007-03-09

  Sunlight
Så sorglig! Svältande kyla fryser.... det varmaste hjärta...
så sorglig
2007-03-08

  Merrlina
känndes så sann
2007-02-14

  Lapptanten
Den berörde mig!!
2007-02-04
  > Nästa text
< Föregående

SvartaRegndroppar
SvartaRegndroppar