Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inuti Ett Sandslott - den sista dikten här



jag byggde ett sandslott
jag gick in i det

de stora sandkornen var lätta att gå på

vissa av sandkornen var genomskinliga
vissa var svarta
vissa lyste som diamanter

det låg snäckor på golvet där inne
de var för stora för att man skulle kunna trampa på dem

så jag gick vidare

jag fann en manet som kippade efter andan
jag kunde inte hjälpa den
så jag tittade bort

och gick vidare

jag fann en sjöstjärna
den var orange och knottrig
den hade tre armar
jag trodde att sjöstjärnor hade fem

så jag gick vidare

jag fann en inomhusflod
jag satte ner foten
strömmen var stark

så jag gick vidare

jag kom till en sprialtrappa
jag gick uppåt
uppåt
ett steg åt taget
hela vägen upp

jag kom till ett torn
med utsikt

jag spejade utåt
men det hade hunnit bli mörkt
så jag kunde inget se



Jag står där än.




Fri vers av SvartaRegndroppar
Läst 654 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-12-11 20:24



Bookmark and Share


  aol
underbart vacker skrift vännen
2012-01-11

  barfotafantomen
vacker
2009-07-03
  > Nästa text
< Föregående

SvartaRegndroppar
SvartaRegndroppar