Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hos den ryska presidenten


Gospodin President VI

- Gospodin President! Gospodin President!
- Vad är det, Antonov?
- Gospodin President! Jag har både goda och dåliga nyheter! sade den fete lille ryssen, som sprungit de sexhundra meterna från regeringshögkvarteret, andfått.
Presidenten själv var lång och atletisk och hade en karriär i ishockey bakom sig. Under hans mörka hår vilade en skarp hjärna, som kunde skärskåda vilken man som helst.
- Vad är de goda nyheterna? Frågade han medan han knot sin slips framför spegeln i foajén.
- i väst har Våra trupper avancerat fram till Wistula i Polen, och i söder fram till nedre Dnepr, men på Krim hann en styrka motståndsmän storma basen i Sevastopol, där de stal fem ubåtar ifrån oss. Dock inte än bestyckade.
- Då har vi inget att oroa oss för. Eller? sade presidenten och stirrade på Antonov med lite vansinne i ögonen.
- Så till den dåliga nyheten. Antonov svettades ymnigt. - Innan Murmansk försvann från kartan, registrerades det att tio robotar med kärnladdningar försvunnit från ett av magasinen. Därefter försvann signalen! Antonov svettades ännu mer.- Amerikanerna spårade tjuvarna till norska gränsen, sen försvann även de från satelitbilderna och in i stormen. De är borta.
-Vad gör de...borta då? sade Presidenten med vrede i rösten. Han stod nu framför Antonov och höll en brevpress i handen, ungefär som om han hade tänkt slå honom med den.
- Vi har spårhundar som vi satt efter dem i Sverige!
- Varför Sverige då?
- Ett icke NATO-land! Och vid efterforskningar fann vi ju att Sverige inte hade något försvar, så vi bara klampade in, och fann på måfå ett radiakspår och deras färdväg söderut som gick på inlandsvägen fyrtiofem. Spårhundarna sökte dem ända ner till Skaraborg, sen fick de stanna. Radioaktiviteten var för hög.
- Radioaktiviteten för hög? Har de idioterna sprängt en bomb på neutral mark?
- Nej, stormen förstörde kärnkraftverket Ringhals, och mängder av radioaktivitet har läckt ut! Folk fick varningen för sent. Radioaktiviteten sprider sig mot sydost och har kontaminerat stora delar av Västergötland, Småland och Halland. Fler rapporter väntas.
- Beordra \"spårhundarna\" att hjälpa civilbefolkningen bäst de kan. Sen måste vi ge den svenska regeringen ett erbjudande de inte kan avstå.




Prosa (Novell) av Henrik Svensson
Läst 246 gånger
Publicerad 2007-02-05 17:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson