Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vid ändhållplatsen möts de gamla och det nya


Ändhållplats

Vid ändhållplatsen
stod en gammal man
en barnvagn, och ett vilset träd

de ännu unga hade gett sig av
medelålders var de som smorde hjulen

spädbarnet var det enda som log,
åt den gamles skrattande grimaser

trädet fällde
fallen, naken
kvällens sista avgång




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 453 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-06 15:30



Bookmark and Share


  aol
fin vemodig dikt
2010-04-22

  Nessie
En vers full av vemod. Tidens förgänglighet i en cirkel. Fint formulerat.
2007-02-13

  Åsa Gustavsson VIP
Får upp minnesbilder blandade i tid och rum
Nakenheten i mannens minne
och det skrattande barnet berör.
Mycket läsvärd text.
2007-02-07

    Bodil Sandberg
Reflexioner som förvandlats till poesi av begrundande art...du är så duktig på att fånga stunden!!!!
2007-02-07

  wayward - taiga
Hej Fredrik!
Tycker du är jättespännande när du
skriver såna här surrealistiska klarheter!
Sista stycket bryr mig, både syntaktiskt
och semantiskt, och jag förundras och
häpnar över själva avgången!
En riktig dikt.
2007-02-06

  Madjori
Så klart att det var dom medelålders som smorde hjulen...vem skulle annars gjort det?...Bra och tänkvärt, gillar.
2007-02-06

  Jer
Perfekt metafor som genomsyra dikten. Underhållande och fin dik!
2007-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö