Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

**** ****



Känslighet är själens barometer.
Överkänslighet är ej en nackdel utan bara
mera pålitligt och högre preciserat mätningsinstrument.
Det är en gåva och en dygd att värna om och utveckla
och framför allt förvalta, ty det finns ej högre gåva.
Musikern som ej tål falska toner,
snobben som förkastar låghet och vulgaritet,
naturromantikern som avskyr allting fult
och klassikern som hatar modernistiskt strunt
är alla brännmärkta av överkänsligheten
och det krav den ställer och det samvete den medför
som gör dem till vägledande fyrar
för den ignoranta massan och majoriteten
som förgicks i mörker om ej överkänsligheten gick i täten.




Fri vers av Aurelio
Läst 191 gånger
Publicerad 2007-02-11 10:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio