Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Udda tankar


Livet är en gåta

Ta vara på det du kan
annars försvinner det för evigt
in i den saknande värld trogen av cyklopiska varelser
som klädda i canada goose jackor vandrar i klunga

Ett ljus kommer att tändas för dig om du visar oskuld och medlidande
Vetenskapen skrämmer oss vuxna barn
man vet aldrig vad livet består av
att godta och acceptera smärtan inom dig är tungt men slitsamt bra
även när du vet att någon annan kommer att ta din stol när du dör
bo i ditt hus
äta din mat
så bryr du dig inte och man hör ingen klagande röst längre
då blir genast ditt liv inte lika krävande

Som en strima av ljus som bökat sig fram till jordens yta och slår sig ner i ett träd eller buske
Hon har ingen press ty hon nått sitt mål

Som en fullmantlad kula som stoppas i loppet
har vi hela vårt liv framför oss
när kulan slår till marken
efter en lång och smärtsam färd
njuter han av fulla drag och äter av kärlekens träd

Som ett frö som lyckligt lottad
flyger med fågelns vingar
och har sitt mål att spridas på en vacker och stor äng
men istället landar i vattnet

Lev livet och dagen som den kommer
och nöt inte av livets sköra tråd
jag hoppas min brister
fast ej förtidigt
För plågas gör man livet ut ändå.




Övriga genrer av Androgyna tankar
Läst 612 gånger
Publicerad 2005-02-08 03:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Androgyna tankar
Androgyna tankar