Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Starka känslor fick mig att vilja skriva denna dikt...


Horan i Guds hus

Jag ville inte längre tillhöra er kyrka,
detta kommer jag alltid att stå för.
I naturen finner jag min inre styrka,
där vi alla föds, lever och slutligen dör.

Ni predikar om Jesus och alla de stora,
vissa av er knackar till och med dörr.
I era ögon betraktad som en oren hora,
ni som vill att allting ska vara som förr.

Ni sjunger och ropar ut bönerna som ni ber,
om ett kommande paradis bara för er på jorden.
Livrädda att vi ska lyckas genomskåda er,
sanningen som förkläder i de vackraste orden.

Ni hånar den som följer sin egen inre röst,
blinda för styrkan i ett sådant hjärta.
Bortstötta och inte längre värda er tröst,
dömda till ett liv utanför i evig smärta.

Vi lever alla under ett och samma himmelstak,
tillsammans som en stor familj i Guds hus.
Snälla gör det inte till en så stor sak,
vi strävar ju ändå alla efter samma ljus.

Att livet och alla och envar utvecklas,
är något som ni inte tycks vilja se.
I era ögon ser man att ni nästan äcklas,
av alla som vägrar falla på knä för att be.

En dag kommer vi alla att leva fria,
saliga och lyckliga i samma paradis.
Minnas vårt förflutna som en svinstia,
där vi krigade och syndade på så många vis.

Vi är många idag som avstår från er kyrka,
som syndar varje dag mot alla dess förbud.
Den dömande makten kommer vi aldrig att dyrka,
i naturen och kärleken bor vår enda Gud.




Fri vers av Freeman
Läst 473 gånger
Publicerad 2007-02-21 06:02



Bookmark and Share


    Elie
så undderbara tankar och otroligt vacker text!
<3
2007-02-24

  Hating
\"Ni hånar den som följer sin egen inre röst,
blinda för styrkan i ett sådant hjärta.
Bortstötta och inte längre värda er tröst,
dömda till ett liv utanför i evig smärta\"
läser du andras tankar?
2007-02-23

  Hating
kunde inte läsa klart *skrämmande* jag gör det en annan dag.... *tår*
2007-02-22

    Enannan
finaste och staraste du skrivit på länge pojk
2007-02-21

  Stefanie Nerman
klockren !
Håller med dig,
Jag tänker inte falla ner på knä
för att dessa människor ber mig,
står hellre rakryggad upp med djävulen i min högra hand,
än blir blind för dem.
2007-02-21

  Merrlina
Saningen är tyvärr så som du skriver
SKIT BRA VÄNNEN
<3<3<3<3<<3
kram
2007-02-21

    *Zenobia*
Må tusende ***** lysa på dig.....

Bara så fint.....
2007-02-21

    mrMister
ojojoj, wow!! en stark dikt, som även väcker starka känslor i mig. ska bara låta den sjunka in. den var bra!! mycket bra!! höll nästan på att trilla av stolen.. ;)
2007-02-21

  nettizen
*stående ovationer*
Den här var ju helt otroligt klockren! Jättebra!!! Kunde icke ha sagt det bättre själv.
2007-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman