Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nära havet

Ingenstans är himlen sa enorm som över havet. Havslandskapets sällsamma öppenhet lämnar sitt avtryck ocksa pa angränsande landsdelar likt ett fotspar av fara och möjlighet.

// Det finns en skillnad mellan kustbor och inlandsbor, som om landsskapets öppenhet skapar öppnare personlighet, människor villiga att se bortom, modiga nog att erövra. Det är ingen slump att alla stora riken gränsat till havet. Greker, britter, spanjorer t.o.m. kineser, som sägs ha landat pa den nordamerikanska kontinenten hela sjuttio ar före Columbus.




Övriga genrer av Attimi
Läst 338 gånger
Publicerad 2007-02-21 17:08



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Det är som att själva horisonten blir drivkraften. Dina tankar stimulerar till vidare funderingar. Vad gör då inlandsbor? Bryter berg? Bygger rymdraketer? Förtvinar?
2007-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Attimi
Attimi