Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar kring vårt samhällssystem och dess principer...


Systemet

 

Tänk att vi inte kunde komma på något bättre,
än systemet som blev vår tids onda gissel.
I en värld där vi alla kunde ha det så bra,
tvingas miljontals leva i ständigt tandagnissel.

Att värdera tiden i pengar verkade så bra,
särskilt för alla dom som menade sig vara förmer.
Systemet som förverkligar drömmar för vissa,
men raserar livet för andra hur dom än ber.

I våra anletes svett måste vi alla kämpa,
budskapet som förutsåg vår bistra framtid.
Samhället som kom att förinta sig självt,
fundamentet för det nya som ska ta vid.

Vi tycker alla att vi lever här som fria,
medan vi i blindo gräver våra egna gravar.
Systemet som vi tror att vi är herrar över,
fastkedjade av osynliga bojor som dess slavar.

Tänk att vi inte kan komma på något bättre,
med alla möjligheter och medel som står till buds.
En värld i fred utan alla krig och vedermödor,
bollen ligger inte längre i våra händer utan i Guds.




Fri vers av Freeman
Läst 338 gånger
Publicerad 2007-02-22 22:53



Bookmark and Share


  Merrlina
en tankvärd dikt
bra skrivet
<3<3<3
2007-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman