Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2002-xviii



Varning! Hon har charm. Det är ett farligt tecken.
Hon kan lätt förföra bortom all kontroll,
manipulera intill vanvett och med fullkomlig okänslighet
helt glömma bort dig, skrota dig och ägna sig åt någon annan.
Charmen är förförelseförmågans signatur,
sirenförtrollningens oemotståndlighet,
musikförklädnadens bedårande förljugenhet,
den alarmerande fascinationsförmågans varningstecken.
Varför är då charmen så livsfarlig?
Jo, den är ett mänskligt fenomen hos både män och kvinnor.
Den har charm som blivit bortskämd till en absolut självsäkerhet,
som han-hon aldrig tröttnar på att utnyttja för eget nöjes skull.
Den charmförmågan utnyttjas till spänning, som i farlig sport att köra fort,
varvid man struntar i att andra överkörs, då de är ändå bara lort.




Fri vers av Aurelio
Läst 159 gånger
Publicerad 2007-02-23 12:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio