Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ordet häxa kommer av det äldre tyska ordet \"hagazussa, besläktat med svenskans hage. Den egentliga betydelsen ska ha varit gärdesgårdsrytterska, och anspelat på att häxan red på en träkäpp.\" Citat från \"Om ett ord\"


Hagazussa

hagazussa gärdsgårdsrytterska
nymånen är din hårkam
molnsjok dina kjortlar

hagazussa skratta vilt som stormen
rid motvinds motvalls mot den röda gryningen
mot krigsgudens planet och månad *

hagazussa du har segern i ditt fång
löv spricker ut på gärdsgårdsstöttan
mellan dina knän!


(* Det året dikten skrevs inföll påsken i mars.)




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 668 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-23 14:18



Bookmark and Share


    KalleLager
Den här skulle jag vilja höra dig läsa. Nu har jag förvisso inte hört din röst men den är så skönt retoriskt. Och det gillar ju jag!
2007-03-23

  Carol Baylis
Jag blir betagen - förhäxad - stark.
Wow.
2007-02-27

  Antropofagen
Ahh, underbara ordval i härligt revolterande text!
2007-02-23

  Caprice! VIP
Underbar! Som en morgonritt på en eldig springare... ;-)
Är det kanske mig du beskriver? Hahaha!!
Kram kram!
2007-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger