Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att luta sig

Man kan luta sig mot ingenting
när dimman går för hårt intill

När hjärtan slår dubbelslag
andedräkten blåser rök
och det är kravaller i Köpenhamn
frikyrka kontra ungdomens hus

det är batonger och nävar
längtan att få finnas - ta plats

så suddas fotstegen ut

Ernst Brunner dricker kaffe
i köket på mitt jobb
dagarna rullar på
allt som skulle hända
låter sig vänta

men det finns de som brinner
under tiden som ingenting sker
trötta ögon blickar mot himlar

man kan alltid önska sig en handduk
om man vill lifta ut i galaxen
eller ljuga om hur dagen varit
och hoppas att nästa verkligen
blir så

eller

bara
luta
sig
mot
ingenting


medan man tar nästa andetag











Fri vers av mariann
Läst 602 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-01 17:57



Bookmark and Share


  Shininkagemusha
När man funderar är svaret alltid 42.
2007-03-11

    Oprofessionell
ALLTSÅ MARIANN! vart får du allt ifrån egentligen?

\'\'man kan alltid önska sig en handduk
om man vill lifta ut i galaxen
eller ljuga om hur dagen varit
och hoppas att nästa verkligen
blir så

eller

bara
luta
sig
mot
ingenting


medan man tar nästa andetag\'\'

det stycket känns liksom sådär lagom djupt och svårt och gör sådär lite ont mot slutet och det är bra tro inget annat, för meningen med texter är ju att man ska känna något och det gör man verkligen. alltså egentligen så gillar jag allt så himla mycket men slutet gör liksom en statement på något sätt, eller också så är det bara jag som blivit koko pga att jag är sjuk men satans vad bra det är :)
2007-03-01
  > Nästa text
< Föregående

mariann
mariann