Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2002-xxi



Så flyktig är ej dagsländan som all din glädje.
Skrattet är dess dans kring ljuset
som ofelbart leder blott till svedda vingar,
så att narren aldrig mer kan flyga.
Det är helt naturligt att på så sätt ge sig hän
åt nöjets uppslukande virvlar
och helt mänskligt att förgås i dess förintelse,
ty alla är vi blint självdestruktiva.
Blindheten för ödets allvar styr vårt liv,
och därför överlever vi trots allt,
ty om ej blindheten barmhärtigt dolde sanningen för oss
om livet och oss själva skulle vi nog aldrig utstå det.
Som nattens fjäril flyger vi mot säker död i ljusets bloss
blott för att fåfängt slippa natten, som har skapat oss.




Fri vers av Aurelio
Läst 173 gånger
Publicerad 2007-03-01 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio