Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Muren

Jag bygger en mur - så hög, så stor
Aldrig ska någon ta sig över.

Min mur är av granitfasad pansar
- det starkaste jag vet.

Den är byggd utan lönndörrar,
så i smyg kommer du inte in.

Du kan aldrig komma över,
inte under eller runt heller.

För min mur ska hålla er alla på avstånd
jag ska aldrig mer gråta igen.

Speciellt har jag sett till att den är klätterfri
- inga klättrare kommer över.

För den som gjorde det sist gång,
lämnade mig i rivor att förblöda.

Aldrig mer, lovade jag mig.
Det löftet ska jag hålla.

Inte ens prinsen på hästen kan rädda mig.
För han finns inte, det var lögn - som allt annat.

Så jag bygger en mur - så hög, så stor.
Aldrig ska någon ta sig över - aldrig mer.




Fri vers av LitenSyster
Läst 325 gånger
Publicerad 2007-03-05 03:36



Bookmark and Share


  Wingardium LeviosA
Glöm aldrig!

En mur är bara en bro på högkant!

Kan vältas när man minst anar det ;)

kram på dig hjärtat. underbar text, underbar struktur, underbar formgivning. din bästa dikt hittills tycker jag!
2007-05-04

  Micaela Mattsson
Underbar!
känner vart enda ord!
så rätt!
kram pyret
2007-04-06

    justMe
jag tror vi alla har tänkt dom tankarna och lovat oss dom löfterna.
och visst tiden läker inte alla sår men man lär sig leva med dom.

skön text. känns så nära verklighet man kan komma
2007-03-05
  > Nästa text
< Föregående

LitenSyster