Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smeden


I svetsloppors bländande dans
skymtar en man i blåställ
i den dunkla betonggrottan

Dolt bakom det svarta visiret
finns en glödande blick
och ett blygt leende i mungipan

Hans arbete är att svetsa samman
metall med metall till en enhet
men människor är alltför mjuka




Fri vers av Anna H
Läst 638 gånger
Publicerad 2007-03-06 13:46



Bookmark and Share


  Per Rydberg
Tack för en fin skildring av ett viktigt arbete. Yrkesmannen skulle kunna vara en bild av Gud. Sista radens jämförelsen mellan järn och människor - varm och talande. Jag får en vision av smeden i Astrid Lindgrens bok \"Mio min Mio\". Tack!
2007-03-06

  Shininkagemusha
Mjukhet kan vara flexibilitet. En egenskap som bra svärd har.

Tycker jag, petig som jag är. En mytisk bild målar du dock upp, som sätter sig i ögat.
2007-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H