Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggan av ett avsked



Jag kan inte gråta dina tårar
bara du kan göra det
jag kan bara känna det tunga regnet mot mina axlar
när skyarna bestämmer sig
för att blötlägga en hel värld

Jag kan aldrig drömma dina drömmar
bara du kan göra det
jag kan bara vända min blick mot den nattsvarta himlen
och andas, och viska, och ropa
ditt namn

måste vi alltid leva på skuggsidan av ett avsked?
jag griper krampaktigt din hand,
men den slipper ständigt ur mitt grepp
så ser jag också din hud åldras

Om vi sitter tillräckligt länge,
och ser varandra i ögonen
sitter ner medan solen och månen vandrar över våra huvuden
medan årstiderna följer varandra i trädgården utanför
och bara ser på varandra och håller varandra i händerna
stannar tiden då? kan vi jaga avskedets skugga på flykt då?




Fri vers av zelma
Läst 636 gånger
Publicerad 2007-03-09 10:51



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Det oändliga fångat för en sekund, här, med några sköna ord. Du gör det så bra, fryser ögonblicket som lever. Det som inte står still utan är...

Mycket bra, tilltalar mig djupt!
2007-04-19

  Antropofagen
Tiden. Beslutet. Så fångad.
2007-03-24

  Ronny Berk
avsked i jords skred mot förhoppnings längtan tecknar du med varsam penna..drömbilder men skuggspelande...
2007-03-22

    sunnanvind
En vacker dikt... Mycket vacker!
2007-03-10
  > Nästa text
< Föregående

zelma