Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen är full av ofärdighet



Världen
är full av ofärdighet
avhuggna stumpar,
återvändsgränder
Trots att mycket få vet vad vi ska göra
är smärtan så stor när man inte blir klar
I vrede vill jag vända mig till tiden,
och fråga, varför skulle du stanna just där?
Varför fortsatte inte minut- och sekundvisarna att ticka framåt,
med sin trygga, fullkomliga regelbundenhet?
Varför blev det ett plötsligt avbrott?
Som ett under bästa sändningstid retande gallfeber på
Sveriges Televisions alla trofasta tittare
under ett av Stenmarks åk, eller melodifestivalen.
Ett plötsligt avbrott
En kosmisk ofärdighet
En stig,
som slutar i blindo i skogen
Ett liv, som för alltid avslutats med ett frågetecken
i stället för en punkt




Fri vers av zelma
Läst 285 gånger
Publicerad 2007-03-09 10:59



Bookmark and Share


    Syrak
Ja, det kan man fråga sig. Jag tror allt sitter i betraktarens öga...tänkvärd text
2007-03-09
  > Nästa text
< Föregående

zelma