Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gonattvisa till Dig


Godnatt, Universum



Kosmos är fullt av
starka färgfiskar
varsamt glidande
genom vätgasmolnen
Av ensamhetsfåglar,
med purpurfärgade näbbpartin,
vars sång
kan hålla till och med en
grottmaskfuling
vaken en natt

Och murvelaporna, med håriga mullkörtlar
ständigt fulla av glödgat guld
liksom rivklövsvinen,
med kväsande fjädrar i fladdrorna
vilar i nattnedgången
bakom de solstänkta
månskenskvadranterna
där himlabredden slutligen bildas

Bajonettkvisslingar
vars våldsamma framfart
piskar upp stormar
över det vidsträckta Kadaverhavet
på Migurien,
där ingen går säker
förutom dimsulorna,
Tystnadens härskare

Under bärnstensmånar,
bildade ur saven
från de sedan länge svunna
urtidsekarna
bor de kaneldoftande
slemspårdjuren
men också deras vänner,
tankedvällingarna
och de rödmosiga, ständigt sömniga
kvällskaninetterna.

God natt och sovgott,
Universum




Fri vers av zelma
Läst 480 gånger
Publicerad 2007-03-09 19:30



Bookmark and Share


  Vind
Universum gäspar förnöjt, vänder sig och drömmer strax om alla djuren. Den var fin.
2007-03-12

  Ronny Berk
ett ordbrukeri att uppmärksamma... metaforernas kvickfotade jägare...\"ensamhetsfåglar \" en fågelskådares ögonfröjd....
2007-03-09
  > Nästa text
< Föregående

zelma