Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsten att stå stilla


tidlös, eller vad säger jag, natten är begränsad
men återkommande
du är en flykt
det står stagnation skrivet på insidan av mitt lår
jag väntar på att hud ska växa över hud växa över hud över hud
bli förgänglighet


som du


ögonen i golvet, det är därför jag aldrig kommer
någonstans
det är dags nu, att träffa människor
som inte är radioaktiva
ibland vaknar jag och somnar jag
fast ingenting händer där emellan
det fattas stormar jag har hört
att det är normalt så här års


lyssna
det är köttet, det är res extensa som är problemet


när jag skriver stagnation
du förstår inte
man växer aldrig ur sin
musik sin frisyr sina föräldrar sin uppväxt
man växer aldrig ur sitt växande det är det jag menar


och sedan andas jag ut
viker av ryggen vid fjärde kotan nedifrån
vänder kroppen gradivs


och jag berättar det här
som en beskrivning
i konsten att stå stilla




Fri vers av Mögelhud
Läst 649 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-03-09 22:06



Bookmark and Share


  Матрёшa
oh, ooooh, vad bra ! Jag vill att du ger ut en bok jag kan köpa o lösa nu i höstmörkret. Det här är så bra att jag vill inte sluta läsa.
Favorit del:
"ögonen i golvet, det är därför jag aldrig kommer
någonstanns
det är dags nu, att träffa människor
som inte är radioaktiva"
2008-11-17

  Burn
tredje versen från slutet - såååå bra... gillar mkt.
2008-03-16

  Larz Gustafsson VIP
Vad är ett liv som ej kan ge en stilla stund att stå och se?
2007-11-21

  Obnoxious
Tycker om :)
2007-11-21

    pergunnel
jag gillar den här jättemycket :)
allt flyter på superbra, och raderna;
\"när jag skiver stagnation
du förstår inte
man växer aldrig ur sin musik sin frisyr sina föräldrar sin uppväxt
man växer aldrig ur sitt växande det är det jag menar\"
fastnar långt därinne.
2007-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Mögelhud
Mögelhud