Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mottagning för sprängda själar



Det är naket, naket
Bara naket mot utsidan
Den lilla kan inte ta emot
Den lilla skriker och försöker gömma sig
Men det finns ingen plats, det finns ingen plats

Som skyddar

Vi talar om en namnlös fasa

Jag skulle kunna vara din famn
Om jag bara visste att du hade fel

Lilla älskade vännen
Trampade på en granat igår
Nu ligger hon sprängd framför mina fötter

Jag sätter mig ner med nål och tråd
Tummen på rätt plats på handen
Handen längst ut på armstumpen
Fäster armstumpen på axelpartiet
Tillslut är du hel igen, en hel kropp med många stygn

Stygnen tas om tio dagar, säger jag
Ändå rör du knappast på dig





Fri vers av zelma
Läst 558 gånger
Publicerad 2007-03-10 09:41



Bookmark and Share


  Ronny Berk
naket ..själsligt och känsligt ... söker famnen .. mot våndan... metaforiskt stilrent med nål o tråd...
2007-04-19
  > Nästa text
< Föregående

zelma