Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mest lite babbelgnagg


Babbel

Den köpta kärlekens sötma ställs mot den ovillkorliga.
Att spendera en livstid med att trampas ned,
malas för att bli såsom de andra.
Illavarslande tecken synas i sömmarna,
och den som söker sin kunskap möts med tvivel.
Den evige biktfaderns axel tyngs av alla tårar
för att sedan tas för givet när han väl önskar något.
Sådan är lotten för den som inte vill formas.
Sådant är ödet hos den som kommit ur elden med sinnet i behåll.
Denna värld fördömer fritänkarna och dom som vill omstörta
och beröra med pennan.
Dom som söker skapandets rus gömmer sina skepnader
för att inte dömas så snart.
Ty Gud skapade världen, men Fan formade den.

Så bittra är lyssnarens tårar att han drivs till cynism.
Blottar han ansiktet bakom sin mask så vänds ryggen mot honom.
Gud skapade världen, men Fan formade den.
Bönerna om att någon skall lyssna till lyssnarens tårar
faller åt helvetets skratt, ty lyssnaren skall förstå,
inte bli förstådd. Han skall låta ord flöda, men ej tala.
Sådan är lyssnarens lott;
ej tala,
ej gråta,
ej vara mänsklig.
Han skall vara det fundament på vilket man kan bygga sin klagan.
Han skall vara orubblig, oförstörbar och fullkomlig.
Lyssnaren har ingen klagosång,
han kan ej bli förstådd, han kan ej visa sina mänskliga sidor.
Visar han dessa så går tystnaden att köpa.
Gud skapade tungan, men Fan formade den.




Fri vers av Regnhund
Läst 283 gånger
Publicerad 2007-03-10 15:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Regnhund
Regnhund