Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är resultatet av en övning med vissa givna ord. inget speciellt bara en lek med ord.


Med enkel biljett

MED ENKEL BILJETT

Igår åkte jag båt
idag reser jag med tåget
i morgon tar jag flyget
och nästa dag promenerar
jag på kinesiska muren.

Igår pallade jag äpplen i grannens trädgård
idag äter jag mogna bananer från Borneo
i morgon börjar jag banta med Barbro
och nästa dag köper jag drakar
på Himmelska fridens torg

Igår skyndade jag hem från fabriken
idag begär jag audiens hos påven
i morgon bekänner jag mina synder
och nästa dag ger jag allmosor åt barnen i Rio.

Igår läste jag en bok av ungraren Imre Kertez
idag skriver jag dikter om kosmos
i morgon skriker jag ut min vrede
på insändarsidorna om
en oansvarig försvarsminister.

Jag reser och reser med enkel biljett
och varje afton vrider jag klockan tillbaka.




Fri vers av annaregina
Läst 599 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-11 13:38



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Fantastiskt som du lyckas trollbinda med din härligt melodiska stil. Läser och förundras rad för rad över sinnligheten som hittat ut, funnit form bland bokstävernas magi.

Levande, tilltalande...
2007-03-13
  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina