Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Somliga kallar det döden



Herr Einstein,
Du glömde
Att ge oss vägen ut ur din ekvaktion
Vi som inte vill följa med hela vägen
Medan kroppen blir tyngre och tyngre och vi nästan, men bara nästan, hinner i fatt ljuset
Du glömde en sak,
Du ville bara se samband
Men allt hänger inte ihop
Någonstans ligger dörren
Som tar oss ut ur tiden

Där utanför skrattar vi förtjust
Tyngdlöst flytande
Smärtlöst svävande

Somliga kallar det döden
Det låter bara alltför sorgligt, det namnet




Fri vers av zelma
Läst 590 gånger
Publicerad 2007-03-12 10:36



Bookmark and Share


  Vind
Skön och inspirerande dikt rakt igenom. Kanske näste Einstein hittar vägen ur?! Fick mig att fundera på vart jag har mitt ex av \"To Your Scattered Bodies Go\" av Philip José farmer. Tror du skulle tycka om den.
2007-03-12
  > Nästa text
< Föregående

zelma