Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åter till Khao Lak


Jag var en av dem som tog bussen
packade min väska
och tog bussen

Jag var en av de fega;
jag sprang för mitt liv
Jag var en av de kloka;
jag sprang för mitt liv

Jag var en av dem som svek
Jag var en av dem som hjälpte till

Jag hatar mig själv för min feghet
Jag återvänder alltid till Khao Lak
för att sträcka ut min hand till dig

”Se, jag är här nu!
Jag har kommit för att rädda dig ur vågorna!”

Nu är det dags att återbetala sin skuld
Nu är det tid att vara osjälvisk och uppoffrande

Varför finns du inte kvar här längre?

Kan jag få möta dig på stranden?


Jag fortsätter att gå på stranden i Khao Lak
Jag fortsätter att återkomma till denna plats
där tiden för länge sedan har blivit en annan
bara palmerna är desamma
bara havet är detsamma
bara solen och jordklotet är desamma




Fri vers av zelma
Läst 536 gånger
Publicerad 2007-03-15 21:43



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Stark och berörande dikt! Nu har du återvänt ändå...och låtit mig följa med. Tack
2007-03-19

  Vind
Traumabearbetning, det är starkt... och en ynnest att få ta en liten del av - för våra egna traumans läkning, de vi har eller kommer att behöva gå igenom som människor. Men, håller med Mattias, det finns egentligen inga ord...
2007-03-16

    Mattias Karlsson
Ja, vad säger man? Så allvarligt ämne att det är svårt att ta i. Känns nästan som att jag gör fel hur jag än gör när jag som utomstående kommenterar en text om det här ämnet. Och ändå är det lika fel att inte våga kommentera. Hursomhelst är jag glad att kunna säga att både ämnet och skrivsättet berörde.
2007-03-15
  > Nästa text
< Föregående

zelma