Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..


betraktelse (drömmen om dig)

Vårnattsvindar

fäller alla
stora,
stolta
träd mot marken.

Lägger sig
att vila

lugnt

den sista sommaren.




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 527 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-19 20:54



Bookmark and Share


  Marta
Isande pricksäker text, betraktelse var ordet. Du låter raderna tala bit för bit på ett luftigt och eftertänksamt sätt. Däremot kan jag känna mig aningen (nu pratar vi milimeter) blåst på titeln; den lilla ironi eller sorgesamma vridning du har på slutet kunde burit ännu mer smärta med mycket små medel.
2007-03-20

    ej medlem längre
Mycket mycket vackert
2007-03-19

  madamebutterfly
Jag gillar den här men kan inte riktigt sätta ord på vad det är som gör att jag gillar den...
2007-03-19

  Azerola
Åh, Henrik vilken underbar betraktelse. den sveper in fint och som man bara njuter av. Himmelsk!
2007-03-19

  Madjori
Den här är bara såååå! bra Henrik..
Att bara med några få rader få säga allt som denna dikten gör.
Kanon!
2007-03-19

    zelma
Du skriver så vackert med så få ord. Att vara så minimalistisk lämnar förstås utrymme åt läsarnas tolkningar, du sätter fart på våra tankar och drömmar, jag tror det är delvis därför man vill läsa mera från dej... för dina dikter fortsätter inuti min fantasi!
Zelma
2007-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson