Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När isen lägger sig

 

Den tunna isen har lagt sig

Över den blanksvarta ytan

 

Fint pudersnö lägger sig

Täcker nästan det svarta

 

Rör inte den vackra ytan

Släpp inte fram det svarta

 

Djupt där nere under isen

Finns många svarta hemligheter

 

Låt isen och snön dölja det väl

Det otäcka stinkande svarta

 

Försök inte krossa och bryta isen

Leta aldrig i det blanksvarta

 

Gå inte ut på min tunna is

Titta aldrig ner i mitt blanksvarta

 

Låt isen växa sig evigt tjock

Kanske det svarta bottenfryser




Övriga genrer av Annette Andersson
Läst 318 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-19 21:04



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
Bra skrivet. Jag tycker om dina texter, de ger en konkret men suggestiv känsla. Du visar på det dolda bakom. Det som alla vet finns där men som man ibland inte vill visa och ibland längtar efter.
2007-03-20

  luddeq
Härlig text om det förbjudna.
Det ligger en känsla av hot i texten
som automatiskt leder till frestelse
att peta hål på isen.
2007-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Annette Andersson
Annette Andersson